Dobrá zpráva: Čokoláda light

Dobrá zpráva: Čokoláda light

Máte rádi čokoládu, ale nechcete si její dopřát hodně kvůli tloustnutí? Už se nebudete muset omezovat.

Vědci v Británii vymysleli čokoládu, která osahuje o polovinu méně tuků a cukrů jak ji známe doposud.

Pomocí nové technologie se podařilo vědcům vyrobit čokoládu, která si zachovala svou čokoládovou chuť. Trik je v tom, že tuky a cukry nahradily ovocnými šťávami.

„Tato forma výroby zachovává čokoládu čokoládovou,“

říká Stefan A. F. Bon z University of Warwick pro Sky.com.

„Nyní doufáme, že potravinářský průmysl začne používat tuto tecnología na výrobu nízkotučné čokolády a jiných sladkostí.“

Jako ingredienci použili vědci speciální džus, který zachová čokoládovou strukturu, ale čokoláda se v ústech snadno rozpouští.

Sladkosti vyrobené novou technologií budou mít však kromě nižšího obsahu tuku i snížený obsah cukru. Postup, který vymysleli vědci lze uplatnit při výrobě všech druhů čokolády.

Dobrá zpráva: Čokoláda light

Dobrá zpráva: Čokoláda light
Rate this post

Add Comment