Máte rádi čokoládu, ale nechcete si její dopřát hodně kvůli tloustnutí? Už se nebudete muset omezovat.
Vědci v Británii vymysleli čokoládu, která osahuje o polovinu méně tuků a cukrů jak ji známe doposud.
Pomocí nové technologie se podařilo vědcům vyrobit čokoládu, která si zachovala svou čokoládovou chuť. Trik je v tom, že tuky a cukry nahradily ovocnými šťávami.
„Tato forma výroby zachovává čokoládu čokoládovou,“
říká Stefan A. F. Bon z University of Warwick pro Sky.com.
„Nyní doufáme, že potravinářský průmysl začne používat tuto tecnología na výrobu nízkotučné čokolády a jiných sladkostí.“
Jako ingredienci použili vědci speciální džus, který zachová čokoládovou strukturu, ale čokoláda se v ústech snadno rozpouští.
Sladkosti vyrobené novou technologií budou mít však kromě nižšího obsahu tuku i snížený obsah cukru. Postup, který vymysleli vědci lze uplatnit při výrobě všech druhů čokolády.
No Responses